Λαϊκές θεραπείες κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα

φυτικό φάρμακο κατά των παρασίτων

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε τρίτο άτομο αντιμετωπίζει το ερώτημα πώς να απαλλαγεί από τα παράσιτα στο σώμα. Μια ποικιλία ελμίνθων παραμονεύει παντού για ένα άτομο και σχεδόν κανείς δεν είναι άτρωτος από μόλυνση, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής και το επάγγελμα.

Κανείς δεν προστατεύεται από μόλυνση με σκουλήκια οποιουδήποτε είδους. Η παραμονή σε χώρους μαζικής ανθρώπινης αναψυχής, είτε πρόκειται για σανατόρια είτε για στρατόπεδα, εκθέτει ένα άτομο σε εισβολή ελμινθών. Σε αυτό προστίθεται ο κίνδυνος μόλυνσης από κατοικίδια, βρώμικα χέρια και τρόφιμα. Οποιοσδήποτε μπορεί να μολυνθεί από παρασιτικά σκουλήκια.

Στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας, χρησιμοποιούνται συχνά μη συμβατικά μέσα. Στη βάση τους, παρασκευάζονται πολλά διαφορετικά φάρμακα που όχι μόνο σκοτώνουν τα σκουλήκια, αλλά συμβάλλουν επίσης στην απομάκρυνσή τους, τον καθαρισμό των εντέρων και την αποκατάσταση του σώματος μετά τη θεραπεία αυτής της ασθένειας.

λαϊκές μεθόδους

Κατά τη θεραπεία της ελμινθίασης οποιασδήποτε αιτιολογίας στο σπίτι, χρησιμοποιούνται πολύ συχνά τα φάρμακα της γιαγιάς. Η σύγχρονη φαρμακευτική αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ανθελμινθικών φαρμάκων που έχουν ισχυρή επίδραση στον οργανισμό. Ως αποτέλεσμα της πρόσληψής τους, συχνά εμφανίζονται παρενέργειες με τη μορφή δηλητηρίασης ή αλλεργιών.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους περισσότερους γονείς να φοβούνται δικαίως να δώσουν στα παιδιά τους φάρμακα για τη θεραπεία των σκουληκιών. Επίσης, δεν συνιστάται η λήψη αντιπαρασιτικών φαρμάκων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αυτό εξηγεί τη μεγάλη δημοτικότητα της παραδοσιακής ιατρικής στη διεξαγωγή αντιελμινθικής θεραπείας.

Με τη βοήθειά τους, οι έλμινθες εκδιώχθηκαν επιτυχώς για πολλούς αιώνες, ακολουθούμενοι από μια πορεία αποκατάστασης. Μπορεί να είναι φυτικά φυσικά φάρμακα, προϊόντα ζωικής και ορυκτής προέλευσης.

Μεταξύ των φυσικών αντιπαρασιτικών φαρμάκων, που περιλαμβάνουν στη σύνθεσή τους ουσίες που εξαλείφουν τα παράσιτα, αξίζει να επισημανθούν:

 • Κολίανδρο.Έχει υψηλή ανθελμινθική δράση με μία μόνο ημερήσια πρόσληψη 3 γραμμαρίων σκόνης την ημέρα. Για την προετοιμασία του, οι σπόροι κόλιανδρου πρέπει να τηγανιστούν σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια αλέστε σε κατάσταση σκόνης. Για πρόληψη, συνιστάται η χρήση της σκόνης τρεις φορές την ημέρα για 7 ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση, τους συμβουλεύεται απλώς να καρυκεύουν το φαγητό τους.
 • λαμπάδες.Περιέχουν χιτινομαννόζη, η οποία έχει δυσμενή επίδραση σε πολλούς τύπους παρασιτικών σκουληκιών. Αλλά τα αποτελεσματικά μανιτάρια μπορούν να είναι μόνο ωμά. Επομένως, κατά τη διεξαγωγή ανθελμινθικής θεραπείας, χρησιμοποιείται μόνο βάμμα αλκοόλης. Συνταγή: ρίξτε 300 ml αλκοόλ σε 0, 1 κιλό θρυμματισμένων βασικών πρώτων υλών και επιμείνετε 2 εβδομάδες στο κρύο. Πάρτε 15-20 σταγόνες καθημερινά πριν τον ύπνο. Για την ενίσχυση του θεραπευτικού αποτελέσματος, συνιστάται η λήψη του βάμματος σε συνδυασμό με μανιτάρια πορτσίνι, τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
 • Κρεμμύδι.Ένα έγχυμα που βασίζεται σε αυτό είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της εντεροβίασης, της ασκαρίασης και της γιαρδιάσης. Για την παρασκευή του, το κρεμμύδι συνθλίβεται σε κατάσταση πουρέ, μετά την οποία ο προκύπτων πουρές αναμιγνύεται με βραστό νερό σε ποσότητα ενός ποτηριού ζεστού νερού. Επιμείνετε για 8 ώρες. Η πορεία της θεραπείας αποτελείται από 5 ημέρες, κατά τις οποίες είναι απαραίτητο να πίνετε μισό ποτήρι του φαρμάκου την ημέρα σε τρεις δόσεις.
 • κουκουνάρι.Αποτελούν την κύρια πρώτη ύλη για την παρασκευή μαρμελάδας. Κατά την προετοιμασία των κώνων πρέπει να αναμιγνύονται με νερό και να τοποθετούνται στη σόμπα, όπου βράζονται για 5 ώρες. Μετά την εξαγωγή της κύριας πρώτης ύλης της μαρμελάδας από το νερό. Στη συνέχεια προστίθεται ζάχαρη στην ίδια ποσότητα με το νερό. Το σιρόπι βράζεται για μιάμιση ώρα. Η έτοιμη μαρμελάδα λαμβάνεται το πρωί με άδειο στομάχι.
 • Mugwort.Τα καλά επεξεργασμένα φρέσκα άνθη του φυτού χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα: την πρώτη μέρα πρέπει να τρώτε 1 λουλούδι κάθε 3 ώρες. 2-4 ημέρες - 2 λουλούδια, 5-25 ημέρες τρεις φορές την ημέρα, 2 γραμμάρια το καθένα.

Ο δεύτερος τύπος εφαρμογής είναι με τη μορφή έγχυσης. Ρίξτε δύο ποτήρια βραστό νερό πάνω από 50 γραμμάρια αποξηραμένα άνθη αψιθιάς και αφήστε τα να βράσουν για 24 ώρες.

 • πιπερόριζα.Όταν στεγνώσει, πρέπει να αλεσθεί σε σκόνη. Πρόγραμμα χορήγησης: 10 γραμμάρια με πλήρες γάλα. Η πορεία της θεραπείας είναι 7 ημέρες, κατά τη διάρκεια καθενός από αυτές είναι απαραίτητο να λάβετε το φάρμακο τρεις φορές.
 • Μαύρο Γαρύφαλλο.Χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης. Σχέδιο χορήγησης: 1 ημέρα - 500 mg, 2 ημέρες - 1000 mg, τις επόμενες 8 ημέρες, 1, 5 γραμμάριο Λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα μετά τα γεύματα.
 • σπόροι κολοκύθας.Σε χρήση για πολλά χρόνια. Η πορεία της θεραπείας συνίσταται στη λήψη ακατέργαστων σπόρων σε ποσότητα 10 - 15 τεμαχίων για 2 εβδομάδες. Ο δεύτερος τρόπος: αλέστε 25 γραμμάρια σπόρων στο μπλέντερ, ανακατέψτε με ζεστό γάλα, πάρτε 3 φορές την ημέρα για 2, 5 εβδομάδες.
 • Σκόρδο.Χρησιμοποιείται στις ακόλουθες παραλλαγές. Λύσεις για κλύσματα με ταξιανθίες γάλακτος ή αψιθιάς. Από του στόματος χρήση: Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό σκόρδου σε ένα ποτήρι ζεστό πλήρες γάλα. Λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα. Ένας άλλος τρόπος παρασκευής του φαρμάκου: συνθλίψτε 5 σκελίδες από αυτό το λαχανικό και ανακατέψτε τις με 250 ml πλήρες γάλα. Κρατήστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Λαμβάνονται 10 ml κάθε 4 ώρες για μια εβδομάδα.

Μερικές φορές έχουν σημειωθεί διάφορες καταστάσεις όπου η χρήση φυσικής εναλλακτικής ιατρικής θεωρείται το μόνο αποδεκτό και αποτελεσματικό φάρμακο για αντιπαρασιτική θεραπεία.

Συχνά γίνονται βοηθοί σε περιπτώσεις όπου η χρήση ανθελμινθικών φαρμάκων αντενδείκνυται.

Σπουδαίος.Η θεραπεία των σκουληκιών με τέτοια μέσα εναλλακτικής ιατρικής επιτρέπεται να πραγματοποιείται ανεξάρτητα στο σπίτι, αλλά μόνο μετά από συμβουλευτική εξέταση από παρασιτολόγο.

Μπαχαρικά για παράσιτα

Κατάλογος Ταμείων

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ή τουλάχιστον να έχουν μια ιδέα για το ποια αντιπαρασιτικά φάρμακα υπάρχουν. Αυτό συμβαίνει επειδή το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι οι φορείς του. Περισσότερα από δύο χιλιάδες είδη σκουληκιών έχουν καταγραφεί στην ιατρική πρακτική.

Κάθε είδος έχει την προτιμώμενη τοποθεσία του. Αυτό μπορεί να είναι αναπνευστικά όργανα, πεπτικό σύστημα, συκώτι, αίμα και εγκέφαλος. Το μέγεθος των ελμινθών μπορεί να κυμαίνεται από αρκετά χιλιοστά έως μέτρα. Αλλά ανεξάρτητα από τον τύπο και το μέγεθός τους, βλάπτουν σημαντικά τη γενική κατάσταση της υγείας και τη λειτουργία όλων των συστημάτων οργάνων.

Η εναλλακτική ιατρική προσφέρει θεραπείες, ο κατάλογος των οποίων είναι αρκετά εκτενής. Στη βάση τους παρασκευάζονται πολλά διαφορετικά φάρμακα, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τους απρόσκλητους επισκέπτες στο σπίτι.

Τέτοια κεφάλαια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επειδή δρουν απαλά στο σώμα και ταυτόχρονα αφαιρούν αποτελεσματικά τους έλμινθους. Τα πιο δημοφιλή αντιπαρασιτικά φάρμακα περιλαμβάνουν:

 • ρίζα πικραλίδας.
 • βερμούτ
 • Σκόρδο.
 • Κρεμμύδι.
 • ρίζες χρένου.
 • σπόροι κολοκύθας.
 • καρπός μάραθου.
 • Κοκκινοπίπερο.
 • λιβάδι τριφύλλι.
 • Μυριόφυλλο.
 • Κολίανδρο.
 • Θυμάρι.

Αυτά τα φυτικά φάρμακα και τα λαχανικά έχουν δοκιμαστεί και δοκιμαστεί εδώ και πολλά χρόνια και έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αποτελεσματικά φάρμακα κατά των παρασίτων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εκτός από ένα ισχυρό θεραπευτικό αποτέλεσμα, διακρίνονται από έναν ελάχιστο αριθμό παρενεργειών.

Λαϊκές θεραπείες κατά των παρασίτων

Λαϊκές συνταγές για την πρόληψη

Πολλοί άνθρωποι, όταν βλέπουν δυσάρεστες εικόνες παρασιτικών σκουληκιών, νομίζουν ότι μπορούν εύκολα να αποφύγουν να τα συναντήσουν στην πραγματική ζωή. Αλλά σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, περισσότερο από το 90% των ανθρώπων επηρεάζονται από έλμινθους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα μεμονωμένα είδη τους έχουν εξαιρετική προσαρμογή που τους επιτρέπει να προοδεύουν στο σώμα χωρίς να προκαλούν συμπτώματα.

Η συστηματική εφαρμογή μέτρων προληπτικής θεραπείας θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο εισβολής ελμινθών. Οι κανόνες ζωής περιλαμβάνουν τη συνεχή καθαριότητα στο σπίτι, την απουσία κατοικίδιων στο διαμέρισμα και, εάν υπάρχουν, τη συστηματική αποπαρασίτωσή τους, καθώς και την αυστηρή τήρηση των κανόνων επεξεργασίας των τροφίμων.

Οι ακόλουθες συνταγές χρησιμοποιούνται συνήθως για την πρόληψη της μόλυνσης από ελμινθικά:

 • Η κατανάλωση σπόρων κολοκύθας με άδειο στομάχι το πρωί είναι ένας αποτελεσματικός και ευχάριστος τρόπος για την πρόληψη των παρασίτων. Μετά τη χρήση τους, συνιστάται η λήψη καθαρτικού.
 • Ένα από τα καλύτερα προληπτικά μέτρα είναι το σκόρδο. Για να γίνει αυτό, συνιστάται να το πίνετε με άδειο στομάχι με ζεστό γάλα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα καθαρτικό.
 • Ρίξτε 25 γραμμάρια φελαντίνης με ένα ποτήρι βραστό νερό, επιμείνετε, σουρώστε, πάρτε μισή ώρα πριν από τα γεύματα το πρωί και το βράδυ.
 • Το βάμμα φλοιού ροδιού χρησιμοποιείται με άδειο στομάχι το πρωί, ακολουθούμενο από καθαρτικό.
 • Κύσμα με χυμό καρότου.
 • Ανακατεύουμε τη σκόνη τάνσυ με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίχνουμε το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψύξτε, στραγγίστε και χρησιμοποιήστε έτοιμο διάλυμα κλύσματος.
 • Ο χυλός γάλακτος σε σκόρδο λαμβάνεται σε ένα κουταλάκι του γλυκού τρεις φορές πριν από το κύριο γεύμα.

Οποιαδήποτε σωστά επιλεγμένη λαϊκή θεραπεία θα είναι αποτελεσματική, τόσο στη θεραπεία της εισβολής των ελμινθών όσο και στην πρόληψή της. Αλλά μην πειραματιστείτε με την υγεία σας.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες λαϊκές θεραπείες. Υπάρχουν όμως και πολλές συνταγές που σας επιτρέπουν να ετοιμάσετε οποιοδήποτε ανθελμινθικό μόνοι σας. Σε αυτή την περίπτωση, η αποτελεσματικότητα της θεραπείας εξαρτάται άμεσα από τη σωστή επιλογή όλων των συστατικών.

Μόνο ένας παρασιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε τη σωστή αντιελμινθική λαϊκή θεραπεία, λαμβάνοντας υπόψη τον συγκεκριμένο τύπο παρασίτων που χτυπούν το σώμα σας. Η αυστηρή τήρηση όλων των ιατρικών συνταγών θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Σπόροι κολοκύθας κατά των παρασίτων